446

 

 

449

 

“Elkaar de tent uit vechten”

 

 

Was het een tijdje stil rond mijn column en verscheen deze wat minder frequent, de snelle ontwikkelingen nopen mij mijn licht wat vaker te laten schijnen.

 

Op woensdag 07 maart 2018 verscheen het bericht dat onze redder in de nood en vriend voor het leven, Huub Stevens, zich geacht voelde de samenwerking met Roda te verbreken en geen adviezen meer te willen en zullen geven. Huub maakte wel een uitzondering voor de technische staf in de personen van Robert Molenaar en Harm van Veldhoven, welke hij als scout zal blijven bedienen van de nodige impulsen. De bovenlaag van Roda is zich van geen kwaad bewust en heeft Huub’s verwijdering van Roda niet zien aankomen (zo vertelt men in een reactie, welke trouwens niet op de eigen site wordt weergegeven). Het Platform reageert daar weer op door te stellen dat zij langere tijd met Huub in contact zijn geweest en dit hebben zien aankomen. Zij onderstrepen zelfs de visie van Huub.

 

Vraag is wanneer deze onophoudelijke stroom van negatieve publiciteit eens gaat ophouden. Denken we alles gehad te hebben komt er weer een nieuw lijk uit de kast en niemand die de verantwoordelijkheid ervoor neem dan wel durft te nemen. Men vecht elkaar letterlijk de tent uit en, gezien de reacties, is menige supporter er onderhand wel klaar mee, al geven enkelen ook een blijk van niet aflatende clubliefde door te stellen dat je supporter bent voor het leven. Een huwelijk welhaast in goede en slechte tijden, in ziekte en gezondheid.

 

Gezeten op de tribune bij onze laatste verliespartij tegen Heracles (0 – 3) vroeg ik me af of het in het clubbelang wel zo verkeerd zou zijn om enkele jaren op een lager niveau te vertoeven. Voordeel is dat je meer wedstrijden wint, met een beter gevoel naar huis gaat en er gebouwd kan worden aan een stabiel fundament voor de toekomst. Want zeg nou eerlijk: waarom komt u naar het stadion? Om eredivisievoetbal te kunnen zien? Grote jongens van grote clubs te kunnen bewonderen? Welke grote jongens dan wel? Onze topclubs moeten het tegenwoordig zelf hebben van derde en vierderangs spelers welke bij de echte topclubs buiten de boot vallen. Valt er een speler een beetje op wordt die direct getransfereerd, vaak om de centen. Het spelniveau in Asterdam, Eindhoven en Rotterdam is de laatste weken vrijwel niet om aan te zien. Hoopvol mag je dan zijn over Alkmaar en Utrecht. Tel daarbij op dat je steeds vaker merkt dat onze vrienden in het zwart er ook geen bal meer van begrijpen, onsamenhangend fluiten en dat de weg naar de rechter steeds vaker wordt ondernomen vanwege onterechte rode kaarten en uitsluitingen of verkeerde, dan wel niet sluitende, redenen in de spelregels. “De scheidsrechter heeft altijd gelijk, ook al heeft hij ongelijk”, zo stelt de KNVB (en de rechter), daarmee iedere vorm van discussie en recht afkappend. Te vaak moet een scheidrechter zijn ongelijk na een wedstrijd onder ogen zien, maar dan zijn de punten echter al vergeven.

 

Nee, laat ons maar lekker gaan ballen in de bierafdeling. De kwaliteit hebben we ervoor (daar waar we de kwaliteit (en wellicht ook bestuurlijke know how) op het hoogste niveau missen. Tevens moeten we ervoor zorgen dat we jongens aan de club binden en niet meer overgaan tot contracten voor een korte periode dan wel spelers huren die geen clubliefde kennen en na een half jaar salaris weer met de noorderzon vertrekken. Stabiliteit is het enige dat de club voor de toekomst kan behouden. Centjes, en die ontberen we momenteel, horen daarbij. Korotajev kan ook op een lager niveau acteren zodat we het baasje met zijn Lambourghini buiten de poort kunnen houden. Imago opbouwen is een twee punt van aandacht daarin. Nu wekelijks het lachertje van Nederland bij Kees aan Tafel, Voetbal Inside, en Studio Voetbal.

 

Mijn advies: vecht elkaar maar lekker de tent uit, stel daarna iemand aan die schoon schip maakt (dat is in het verleden wel vaker gebeurd; en met succes) en bouw aan een stabiel fundament. Dan spelen we misschien over 5 jaar toch nog CL.

 

’t Lempsje

 

Reacties kunt u sturen: vocer1960@hotmail.com

 

Twitter:                        http://twitter.com/Lempsje

Website/webblog:        http://lempsje.tumblr.com

Ook te volgen via Facebook